NL gratis verzending bij bestellingen van €25 of meer, BE bij €35 of meer | Verzending binnen 2 werkdagen

Het verhaal van Pretty ECO

 

Pretty ECO wil inspireren met empathie! Onze producten zijn het perfecte cadeau voor iedereen die houdt van duurzaamheid en ethische producten, voor jezelf of een geliefde.

Onze producten gemaakt van olifantenpoeppapier brengen dit allemaal samen. De producten zijn fairtrade gecertificeerd, milieuvriendelijk en we doneren 10% van onze winst aan de olifanten die ons helpen om dit product te creëren, om hen te helpen hun leven te verbeteren. We kunnen ook de lokale gemeenschappen in Sri Lanka helpen met dit product door het op een ethische manier te produceren. Benieuwd naar ons verhaal, meer over fairtrade, “onze” olifanten en hoe milieuvriendelijk onze producten eigenlijk zijn? Blijf scrollen en bekijk de Video’s om alles over ons te leren.

We hopen dat je met ons wil inspireren met empathie!

Al onze producten zijn fairtrade

10% van onze winst gaat naar olifanten in nood

Zo milieuvriendelijk mogelijk

Geïnspireerd door empathie

Fairtrade productie


Onze producten zijn fairtrade gecertificeerd door de World fairtrade Organization (WFTO). Hier zijn enkele van de belangrijkste regels om deze certificering als leverancier te kunnen krijgen:

  • Geen discriminatie
  • Geen kinderarbeid
  • Een eerlijk loon
  • Er wordt gewerkt met respect voor het milieu
  • Een veilige werkplek
  • Transparantie

 

Het is voor ons erg belangrijk dat de manier waarop onze producten worden geproduceerd aan deze eisen voldoen. Daarom hebben we de fairtrade werkplek ook meerdere malen bezocht en zullen we dat blijven doen. Onze persoonlijke connectie met hen maakt dat we elk product nog meer waarderen, omdat we weten wiens handen ze hebben gemaakt. Het is geweldig om te zien hoe we de lokale gemeenschappen kunnen steunen door elke verkoop die we maken.

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid

Voor de papierindustrie worden ongeveer 15 miljard bomen per jaar gekapt om de vraag bij te houden. Die vraag neemt alleen maar toe en is onmogelijk te handhaven. Omdat papier het ultieme materiaal is dat kan wordenhergebruikt en gerecycled, denken we dat er nog veel winst te maken is. Met olifantenpoeppapier willen we een alternatieve en duurzamere oplossing geven.

We denken dat empathie niet alleen moet worden toegepast op de manier waarop we mensen en dieren behandelen, maar ook op het milieu. Daarom verkopen we niet alleen een duurzaam product, maar proberen we alle processen binnen ons merk zo milieuvriendelijk mogelijk te behandelen.

De olifanten 

Dus laten we het hebben over de olifant in de kamer, waarom kunnen wij bij deze olifanten? We hebben vrijwillig meerdere malen met deze olifanten gewerkt en nogal wat kennis opgedaan over het onderwerp, ondanks dat het zeer ingewikkeld is.

In Sri Lanka worden olifanten nog steeds gevangen gehouden voor voornamelijk religieuze redenen. De Millennium Elephant Foundation probeert het leven van gevangen olifanten te verbeteren door hen betere zorg te geven dan hun eigenaren ze vaak kunnen geven en door onderwijs aan de lokale bevolking te geven over ethische behandeling van deze olifanten.

We doneren graag 10% van onze winst aan deze organisatie omdat we met eigen ogen hebben gezien wat voor verbeteringen ze hebben kunnen maken.

Team

Esmay Natella-Verschuren

CEO

“Mijn liefde voor creativiteit, stationery, olifanten, Sri Lanka én eerlijke producten komen allemaal samen in dit mooie merk! Ik ben supertrots op wat we hebben op mogen bouwen.”

Mario Natella-Verschuren

CFO

“Door het enthousiasme van mijn vrouw (Esmay) kwam ik terecht in de wereld van Pretty ECO, nu help ik achter de schermen om Pretty ECO zo succesvol mogelijk te maken!”

Team Fairtrade in Sri Lanka

De papiermakers

Zonder de pretty mensen in Sri Lanka die werken op de fairtrade werkplek, zouden onze producten niet bestaan. Van de managers, de ontwerpers, de papiermakers en de creatieve vrouwen die elk afzonderlijk product in elkaar zetten. We zien ze allemaal als een onderdeel van ons team.

Team Fairtrade in Sri Lanka

Chief Happiness

“Waf waf woef”

Vertaling: “Ik heb mij in januari van 2020 bij het team gevoegd. Mijn belangrijkste taak is om het team scherp te houden door ze mee naar buiten te nemen voor een wandeling of door speeltjes te gooien in de hoop dat ze een pauze inlassen. Ik heb mijzelf in ieder geval onmisbaar gemaakt.”

Laten we het hebben over de olifant in de kamer…

Kijk naar al deze toffe media die het over ons hebben!

Pretty ECO is temporarily closed!

We are currently working on this page you’ve landed on, and we’re sorry to inform you Pretty ECO is closed until the end of June. We will be back with a brand new website and products.  Hope to see you soon!